טונה אדומה צרובה על סלט עדשים

טונה אדומה צרובה על סלט עדשים

טונה אדומה צרובה על סלט עדשים דגים

מצרכים

• 300 גרם עדשים שחורות
• 300 גרם פילה טונה אדומה נקי
• 200 גרם תערובת ים תיכונית לדגים מבית חוות דרך התבלינים
• 50 גרם עגבניות לחות קצוצות
• 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
• צרור עלי בזיליקום קצוץ
• גרידה ומיץ מלימון אחד
• גרידה ומיץ מתפוז אחד
• שמן זית

מכינים

1. מרתיחים 5 ליטר של מים ומבשלים את העדשים עד לרגע שבו הם מוכנים אבל לא מתפרקים ומתפוררים,
2. מסננים ושומרים בצד.
3. מניחים את תערובת הדגים הים תיכונית בכלי שטוח ומצפים מכל הצדדים את נתח דג הטונה.
4. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית וסוגרים את נתח הדג מכל הצדדים.
5. מניחים להתקרר על נייר סופג.
6. מרכיבים את הסלט:מערבבים את העדשים עם העגבניות הזיתים בזיליקום גרידה ומיץ מתפוז ולימוןממליחים.חותכים בעזרת סכין חדה וקטנה את פילה הטונה לפרוסות בעובי של 5 מ"מ ומפזרים על הסלט.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות