ציפורן / Clove

שם מדעי: Syzygium Aromaticum עץ טרופי בשם אוגניית הציפורן ששייך ממשפחת ההדסיים, העץ נפוץ בזנזיבר, טנזיה ודרום מערב אסיה.

15
ל- 100 גר'

עץ טרופי בשם אוגניית הציפורן ששייך ממשפחת ההדסיים, העץ נפוץ בזנזיבר, טנזיה ודרום מערב אסיה.
העץ מניב ניצן בצבע ורוד שלאחר ייבוש הופך לחום אדמדם וצורתו כמסמר. ניצני הציפורן נקטפים בצורה ידנית ומיובשים, הציפורן מכיל ב20% שמן אתרי שהוא בעל חומר חיטוי חריף. השמן הזה משמש בעיקר בתעשיית הקוסמטיקה.

שימושים קולינריים

הציפורן משמש כתבלין חשוב לגיוון טעמם של מאפים, נקניקים, ממרחים, מרקים, רטבים וחליטות שונות.
הציפורן הינו מרכיב חשוב בחליטת הצ'אי ההודי ובתערובת הפונץ' ובתערובת חמישה תבלינים סינים.
מומלץ להשתמש בו במינון קטן היות והוא בעל טעם חזק.

שימושים נוספים

הציפורן בעל טעם חזק ומאלחש וניתן להיעזר בו בעת כאבי שיניים לצורך אילחוש האזור.

אופן השימוש

מומלץ להוסיף 2-3 חתיכות לפי המתכון- לחליטות, קינוחים, לתבשילים ועוד

התוויות ואזהרות

• אסור לשימוש לנשים בהריון
• אסור לצרוך בכמויות גדולות
• אסור לסובלים מבעיות במעיים, כיבי קיבה

ההמלצות לשימוש במוצר אינן מהוות התוויה רפואית ואינן מוכחות מחקרית, אין לראות בהן תחליף להמלצות הרופא המטפל