הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
קטלוג התבלינים/ עשבי תיבול וחליטה / פרחי לבנדר
המחיר ליחידה: שלם 24 ש"ח
פרחי לבנדר
Lavender
שם מדעי: Lavandula Angustifolia
צמח הלבנדר הינו צמח ריחני ממשפחת השפתניים. גדל בטבע בארצנו רק בדרום הארץ, בנגב ובערבה. נפוץ באירופה ובארצות הים התיכון. הלבנדר פורח בסוף החורף, באביב ובקיץ. הפריחה של הלבנדר מהווה מוקד משיכה לדבורים ופרפרים.  החלק שבשימוש הינו הפרחים, אך ניתן להשתמש גם בשאר החלקים העיליים של הצמח. ייבוש הלבנדר בצרורות תלויים במהופך במקום מאוורר. השימור במקום חשוך- רצוי מקרר.
לפרחי הלבנדר שמן אתרי חזק ותודות לכך הוא משמש כמרכיב חשוב בתעשיית הקוסמטיקה, בנוסף הוא נמצא בגינות ציבוריות פעמים רבות תודות לריחו העז שמבריח פרעושים, קרציות ועוד מיני מזיקים.
שימושים קולינריים:
הלבנדר משמש במטבח כתוספת לקינוחים, גלידות, עוגיות ועוד וזאת תודות לריחו הנעים ולטעמו העדין.
בנוסף ניתן להוסיפו לקציצות בשר ורטבים שונים.
שימושים נוספים:

אופן השימוש:
שימוש פנימי- הוספת הלבנדר למאכלים שונים או הכנת חליטת לבנדר ע"י השריית הפרחים במים חמים וסינונם. הוסיפו פרחי לבנדר יבשים לשמן זית למספר שבועות והשתמשו בלבנדר לגוון מאכלים
שימוש חיצוני - קומפרסים משרה לבנדר, משחת לבנדר, עיסוי מקומי בפרחים או בשמן, שטיפת שיער עם מי לבנדר, אמבטיית לבנדר, לבנדר בהרחה- אינהלציה.
התוויות ואזהרות:
אסור לנשים בהריון.
מחיר ל-100 גרם: שלם 24 ש"ח
מאמרים רלוונטים:
- לבנדר - Lavender
עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
תבלינים ועשבי תיבול
צמחי מרפא
תערובות צמחי מרפא
תערובות גורמה ברגע
חליטות
גרנולות
פירות יבשים
תערובות לאורז
תערובות לגבינה וסלט
תערובות לבשר ודגים
תערובות אתניות
עשבי תיבול וחליטה
מלחים
פפריקות
ירקות מיובשים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו