הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  

תבלינים יבשים

כיצד מייבשים? כיצד מאחסנים? כיצד משתמשים?
ייבוש ביתי
ייבוש התבלין מותיר בצמח 10% מכמות המים שהייתה בו והוא מאפשר את אחסונו לאורך זמן, ללא פגיעה בסגולותיו הרפואיות של הצמח, בטעמו או בניחוחותיו. יבשו זאת בעצמכם!
קיטפו את הצמח בבוקר כשהוא טרי, הניחו אותו בשמש כשהוא מונח על מגבת והיפכו את הצמח מספר פעמים במהלך היום. כעבור 3-4 ימים הצמח יבש ומוכן לאחסון.

איחסון התבלינים
שמירת תבלינים יבשים נעשית במקום חשוך, קריר ויבש. ניתן לשמור תבלינים במקרר בכלי אטום (אך לא במקפיא). בחורף אין צורך לאחסן במקרר.

משך איחסון התבלינים
פעם בשנה (רבים נוהגים לעשות זאת בפסח) רצוי לעשות סדר וניקיון בארון התבלינים ולרכוש תבלינים חדשים. אומנם תבלינים המכילים חומרים משמרים יכולים להחזיק זמן רב יותר, אבל ככל שהתבלין טרי יותר, טעמו מורגש טוב יותר וסגולותיו הרפואיות אפקטיביות יותר.

תחליפי סוכר ומלח
מעוניינים להמתיק ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים? השתמשו בעלי הסטיוויה.
חסר לכם מלח? זרעי הסלרי, סומק ומלח צמחים יהוו תחליף מצוין!

בישול עם תבלינים
תבלינים טחונים כגון כורכום, כמון, פפריקה ועוד, מומלץ להוסיף בשליש האחרון של הבישול.
לעומתם, עשבי תיבול וזרעונים שונים מומלץ להוסיף לתבשיל כבר בהתחלה, כדי שחום הבישול "יפתח" את טעמם.
בהודו נוהגים לטגן את התבלינים בשמן חם או חמאה, כדי שיתבלו את השומן ורק לאחר מכן מתחילים בבישול.
באינדונזיה מעבדים את התבלינים למשחה ע"י ריסוק במכתש ועלי או במעבד מזון בתוספת נוזל (דבש, סילאן, שמן זית, מים, שמן חמניות, רוטב בטעמים, בצל קצוץ וכו').
במרוקו קולים את התבלינים במחבת יבשה עד שהם מתחילים לעשות קולות פיצוץ קלים ומעלים ריח נעים. מוסיפים את שאר מרכיבי התבשיל או שמצננים, טוחנים ומוסיפים בשלבי הבישול המאוחרים יותר.

שלמים או טחונים
מומלץ לרכוש תבלינים שלמים בכמויות קטנות ולטחון עפ"י צורך במכשיר ייעודי או במכתש ועלי.
העדיפו תבלינים ללא תוספות חומרי טעם וריח וללא תוספת מונוסודיום גלוטומט.
לאחר הטחינה יש לאחסן את התבלינים בכלים אטומים במקום קריר ואפל או במקרר, הרחק מדגנים, קטניות וסוכר. תערובות מוכנות ניתן לקנות בכמות גדולה מכיוון שהשימוש רב יותר.

הרחקת עש וחרקים מהתבלינים
פזרו ער אציל (עלי דפנה) בכלי האיחסון של התבלין ותשכחו מחרקים!

תבלינים בטוחים
רוב התבלינים טעימים ולא מזיקים לבריאות, אך אם אינכם חשים בטוב בעקבות שימוש בתבלינים, הפסיקו את השימוש בו.

נבחרת התבלינים
התבלינים שחייבים להיות בכל בית כשהם טחונים, טריים ומאוחסנים בכלי זכוכית הם: פפריקה, פלפל שחור, סומק, כמון, כוסברה, זנגוויל, אגוז מוסקט, ציפורן, כורכום, פלפל אנגלי, הל וקינמון.

נבחרת התערובות
תערובת להכנת אורז מהיר (מ'גדרה לאורז, פיסטוקי לאורז ועוד), תערובת להשבחת הבשר (קציצות של ציפורה, סאטה פרגיות וכדומה), חליטת פירות (סיידר תפוחים, חליטת פומלה מלון וכו') - מצוינת להגשה ולהכנת עוגה בחושה בחמש דקות...

תרופות מן הטבע

צמחי מרפא ותבלינים - פתרון טבעי לכל המכאובים!
בעיות גזים ונפיחות
לאחר הארוחה יש ללעוס 5-8 זרעי תבלינים ממשפחת הסוככיים: כמון, כוסברה, אניס, קימל, שומר ועוד, הסופחים גזים ומקלים על כאבי בטן ונפיחויות.

קררררררר לכם?
תבלינים מחממים כגון קינמון, גינגר והל בבישול או בחליטה ירחיבו את כלי הדם ויתרמו לזרימת דם תקינה לקצוות הגוף.

כינים
השרו צמחים בעלי ריח ארומטי חזק כמו רוזמרין או לבנדר בקערת מים חמים וחפפו את השיער. ניתן להשרות את העלים בצנצנת עם שמן זית למשך שבועיים, להשתמש בשמן כמסכה על השיער ולשטוף. כמו כן ניתן להשתמש בשמנים האתרים של הלבנדר והרוזמרין, למהול אותם בשמן בסיס ביחס 1:6 ולמרוח אותם מאחורי האוזניים לפני שיוצאים לגן או לביה"ס.

כאבי בטן
השתמשו בצמחים ממשפחת השפתניים: אורגנו, אזוב, רוזמרין, זוטא, מרווה, קורנית, לבנדר, מנטה, נענע, מליסה ועוד.. צמחים אלו מכילים כמות עצומה של נוגדי חמצון, חומרים שהם אנטיספטיים, אנטיבקטריאליים, אנטיפונגליים, אנטיויראליים, תומכי כלי דם, תומכי עיכול ועוד . לכן מומלץ להשתמש בצמחים אלו באופן קבוע.
השימוש בצמחים הללו הוא על ידי חליטה, השרו את העלים במים חמים למשך 5 דק', סננו ושתו.

כאבי גרון
לג'ינג'ר, כשורש מיובש או כפירות יבשים, חריפות אשר הורגת את מושבות החיידקים.

ריח רע מהפה
לועסים גרגירי הל, עלי פטרוזיליה או קוביות יבשות של ג'ינג'ר ומתפטרים מיד מהריח הרע!

השינים לא לבנות?
השרו עלי רוזמרין בכוס מים רותחים למשך 10 דק', טבלו את מברשת השיניים בכוס וצחצחו עם מי הרוזמרין, האמיצים שבינינו מוזמנים לשפשף את עלי הרוזמרין ישירות על השיניים.

טחורים
איכלו או שתו חליטת שיזף - פרי עץ הדומים. לחילופין השתמשו בצמח הסומק כתבלין בסלט, בגבינה לבנה. צמחים אלו מכווצים את כלי הדם ומסייעים בטיפול בטחורים.

חוסר או העדר חלב אם בקרב מניקות
אכילת צמחים כמו שורש החולינג'אן, זרעי האניס או שיח אברהם, מעודדים מתן חלב אם. ניתן גם להשרותם במים חמים ולשתות אותם כחליטה.

פטרת ברגלים ובידיים
שימוש בעלי האזוב (זעתר) יפתור את הבעיה. יש להשרות חופן מהעלים בקערת מים חמים למשך 10 דקות, לטבול את האזור הבעייתי למשך 10 דקות נוספות ולחזור על הטיפול לפחות 3-4 פעמים בשבוע.





עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
תה-ביסטרו
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו